Intertoys moet op zoek naar nieuwe ceo

Steven van Nieuwenhuijzen stapt na de verkoop van Intertoys aan Alteri op als topman van de speelgoedketen. Stefaan Vansteenkiste neemt zijn rol voorlopig over als interim-ceo.

Van Nieuwenhuijzen stapt naar eigen zeggen om ‘persoonlijke redenen’ op bij Intertoys. Zijn tijdelijke opvolger Van Steenkiste komt over van Alvarez en Marsal, een internationaal adviesbureau op het gebied van verandermanagement. Hij bekleedde de afgelopen dertig jaar interim-functies bij bedrijven in verschillende sectoren, variërend van retail tot transport. Zo was de Belg korte tijd ceo bij vleesverwerker Vion Food Group.

Van Nieuwenhuijzen stond sinds augustus 2015 aan het hoofd van de speelgoedretailer. Eerder was hij onder meer algemeen directeur van D-reizen en bekleedde hij managementfuncties bij Free Record Shop. Wat de scheidend ceo nu gaat doen, is niet bekendgemaakt.

Intertoys zegt zo snel mogelijk een permanente nieuwe topman te willen benoemen. De verkoop van de speelgoedformule door Blokker Holding aan het Britse Alteri markeert naar eigen zeggen ‘de start de transformatie naar een leidende omnichannel retailorganisatie’. Vansteenkiste krijgt de leiding over het losmaken van de activiteiten uit Blokker Holding, wat volgens Intertoys ‘onmiddellijke focus op de belangrijkste systemen en processen van het bedrijf’ vereist.

De verkoop van Intertoys werd deze week definitief afgerond. Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, blijft onduidelijk.
 

RetailTrends