Onafhankelijke bestuurder alweer weg bij Neckermann.com

De onafhankelijke bestuurder die orde op zaken moest stellen bij Neckermann.com, is teruggetreden. De Ondernemingskamer stelde Quote-oprichter Maarten van den Biggelaar amper twee maanden geleden aan.

De FIOD heeft de directie van Neckermann.com maandag gearresteerd op verdenking van het witwassen van vijf miljoen euro, schrijft Quote. “Het onderzoek heeft te maken met privétransacties van de directie”, laat Van den Biggelaar weten. Behalve de gebroeders Steenbergen zouden ook hun vrouwen en een medewerker zijn aangehouden.

De onafhankelijke bestuurder werd aangesteld na een conflict tussen Neckermann.com en Axivate Capital, dat een belang van 23 procent in moederbedrijf Readen Retail heeft. “Ik dacht de partijen aan tafel te krijgen voor overleg, maar dat is geen haalbare kaart meer”, aldus Van den Biggelaar.

Readen en Axivate geven elkaar onder meer de schuld van het intrekken van de licentieovereenkomst voor het gebruik van de domeinnaam Neckermann.com. Eigenaar Otto gedoogt nu het gebruik ervan, schrijft Het Financieele Dagblad. Het Duitse bedrijf kan daardoor op elk moment een einde maken aan de webshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!