Paddepoel maakt ontheffing voor zondagssluiting mogelijk

Paddepoel maakt ontheffing voor zondagssluiting mogelijk

Ondernemers in winkelcentrum Paddepoel kunnen aanspraak maken op een ontheffing om op zondag dicht te blijven. Daarbij gaat het om winkeliers die altijd zelf in de winkel aanwezig moeten zijn of die om godsdienstredenen hun deuren gesloten willen houden.

Alleen ondernemers die al in Paddepoel zijn gevestigd voor de koopzondagen werden ingevoerd, komen in aanmerking voor een ontheffing. Hun bezwaren tegen de zondagsopening moeten het hele jaar gelden en ze mogen hun deuren niet op ‘een drukke december-zondag’ openen, schrijft RTV Noord. Eventuele godsdienstbezwaren moeten ook in andere filialen gelden.

Het nieuwe ontheffingenbeleid is het resultaat van gesprekken tussen de Vereniging van Eigenaren (VVE) en de bemiddelaar in het conflict. Het Groningse winkelcentrum is al ruim een jaar het toneel van een juridische strijd, doordat sommige winkeliers weigeren hun winkel op zondag te openen. De VVE geeft vijfhonderd euro boete per keer dat ze hun winkel dichthouden. Een aantal ondernemers staat al voor tienduizenden euro’s in het krijt.

De VVE kan de boetes blijven opleggen, maar dan aan de pandeigenaar. De ontheffingen worden namelijk alleen verstrekt aan pandeigenaren, die zelf verantwoordelijk zijn voor de omgang met de winkeliers.

De winkeliers en verhuurders zijn woensdagavond over het nieuwe beleid geïnformeerd. De winkeliersstichting heeft er nog niet op gereageerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends