Gameswebwinkel Steam doet bitcoin in de ban

Gameswebwinkel Steam doet bitcoin in de ban

Steam ondersteunt bitcoins niet langer als betaalmiddel in zijn webwinkel. De gameswebshop vindt de transactiekosten te hoog en de muntwaarde te instabiel.

De transactiekosten voor bitcoins zijn dit jaar sterk gestegen, verklaart de etailer in een blogpost. Toen Steam startte met de digitale munt betaalden klanten twintig cent transactiekosten, inmiddels is dat twintig dollar. Die hoge kosten resulteren in ‘onredelijk hoge prijzen’ voor het kopen van spellen, stelt Steam. Ook de wisselende waarde van de bitcoin, die soms wel met 25 procent binnen enkele dagen daalt, is een probleem. Klanten die een transactie niet snel genoeg afronden, moeten daardoor soms plotseling geld bijleggen of terugkrijgen.

Iets meer dan duizend Nederlandse websites accepteren bitcoins als betaalmiddel, waaronder Thuisbezorgd.nl. Een woordvoerder van de etenbestelsite laat aan Het Financieele Dagblad weten de problemen niet te herkennen, omdat het betalingen verwerkt met betaaldienst BitPay, waardoor het geen koersrisico loopt. Bovendien wordt minder dan 0,5 procent van de orders afgerekend in bitcoins. “Op dit moment houden we vast aan bitcoinbetalingen, maar we volgen de ontwikkelingen nauwgezet”, aldus de woordoverder.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends