Jysk buigt verlies om in miljoenenwinst

Jysk heeft het afgelopen boekjaar een nettowinst van 5,4 miljoen euro in Nederland geboekt. Het is voor het eerst dat de woonwinkelketen onder de streep een positief resultaat behaalt in ons land.

De omzet in Nederland is het afgelopen boekjaar met bijna twintig procent gegroeid tot 107,5 miljoen euro. De winst voor belastingen (ebit) kwam uit op 6,7 miljoen, 22 keer zoveel als het jaar ervoor. Vorig boekjaar behaalde Jysk voor het eerst een kleine winst voor belastingen, maar bleef onder de streep nog een verlies van 867 duizend euro staan.

Jysk spreekt van een ‘fantastisch jaar’, waarin het 'eindelijk de vruchten heeft geplukt van lange inspanningen'. “We worstelen al heel lang om een positief resultaat te behalen en nu hebben we eindelijk veel succes”, zegt countrymanager Frank Christant van de woonwinkelketen. De marketinginspanningen, met name de tv-campagnes, hebben naar eigen zeggen sterk bijgedragen om de naamsbekendheid van Jysk te vergroten in een markt met ‘veel concurrenten die al heel lang bestaan’.

De retailer laat verder weten veertien procent meer klanten over de vloer te hebben gehad. Jysk heeft inmiddels 89 winkels in Nederland, waaronder de vijf nieuwe die het afgelopen boekjaar zijn geopend.

Jysk heeft meer dan 2500 winkels verspreid over 49 landen. Het concern is goed voor een jaarlijkse omzet van ruim vier miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!