Loods 5 mikt weer op naamswijziging 'concurrent'

Loods 5 mikt weer op naamswijziging 'concurrent'

Loods 5 wil dat de winkel Loodz050 in het Groningse Bedum zijn naam verandert. Die zou te veel lijken op die van de woonwinkelketen, schrijft RTV Noord.

Loods 5 heeft in een brief gesommeerd uiterlijk 21 december te stoppen met die naam, in combinatie met de verkoop van meubels. Eigenaar Richard Buurlage van Loodz050 reageert verbaasd, omdat hij naar eigen zeggen een hele andere winkel heeft. “Mijn handen bestaat voor 85 procent uit bloemen en workshops”, stelt hij. Daarnaast verkoopt de ondernemer vintage en industriële meubelen.

Buurlage zegt zijn bedrijfsnaam wel te willen wijzigen, maar alleen tegen een financiële tegemoetkoming. “Ik heb een bestickerde auto rondrijden, er hangt een reclamebord bij de plaatselijke voetbalvereniging en er loopt een reclamecampagne”, aldus de ondernemer. 

Loods 5 wil een vestiging openen in Groningen en komt daarom in actie tegen winkels met een naam die te veel gelijkenissen heeft. Zo probeerde de retailer eerder via een rechtszaak tweedehandswinkel Loods G tot een naamswijziging te dwingen. Die zaak werd echter verloren door Loods 5.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!