Kaaswinkels starten rechtszaak om toeristenwinkelverbod

Kaaswinkels starten rechtszaak om toeristenwinkelverbod

Cheese Company moet zijn vijfde winkel in Amsterdam sluiten van de gemeente. De kaasverkoper spant daartegen een rechtszaak aan, schrijft De Financiële Telegraaf.

Amsterdam wilde dat de kaaswinkel zijn deuren zou sluiten, nadat de gemeente in oktober een stop zette op toeristenwinkels. Cheese Company opende zijn vijfde winkel begin november, maar vindt dat het verbod niet voor hen mag gelden omdat al weken eerder een huurcontract voor vijftien jaar was afgesloten. Daarnaast zijn de criteria die Amsterdam hanteert voor een toeristenwinkel onduidelijk, stelt advocaat Tom Barkhuysen. “Moet Amsterdam Cheese Company een bordje ’verboden voor toeristen’ op de deur plakken?”

Bij Cheese Company worden volgens de gemeente geen Beemster of Gouda verkocht, maar wel ‘Van Gogh Cheese’. De retailer ontkent dat. Tot de uitspraak van de rechter, naar verwachting op 23 januari, mag de winkel open blijven.

Amsterdam staat in het centrum geen nieuwe winkels meer toe die alleen op toeristen en dagjesmensen zijn gericht. Daarnaast wordt het aantal winkels dat eten voor directe consumptie verkoopt – zoals ijszaken – aan banden gelegd. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!