Subway heeft in Rotterdam de eerste winkel geopend die volledig volgens het nieuwe fresh forward-concept is ingericht. Voorproefjes waren eerder al te zien bij twee vestigingen in tankstations.

De winkel is gevestigd aan het Stadhuisplein. Het concept wordt volgens de broodjesformule gekenmerkt door frisse kleuren, versheid en technische snufjes en zou al goed aanslaan in 87 locaties in de VS en andere landen. De nadruk ligt in het nieuwe concept op vers. Zo worden de groenten voor ieder klant apart gesneden en uitgelicht in transparante displays. Verder zijn er ‘handige extra’s waardoor je graag nog wat meer tijd bij Subway doorbrengt’, zoals USB-poorten in de banken.

“Alle veranderingen zijn erop gericht om de klantervaring naar een hoger niveau te brengen”, zegt eigenaar Vincent van Gorkum van de Rotterdamse vestiging. Binnenkort volgen nog schermen in de vestiging waarop klanten zelf digitaal kunnen bestellen en een app waarmee om dit op afstand kan. Ook wordt de voordeelpas ‘Subcard’ geïntroduceerd.