'Decemberdrukte in winkelstraten valt tegen'

'Decemberdrukte in winkelstraten valt tegen'

De drukte in de Nederlandse winkelstraten ligt vijftien procent lager dan vorig jaar na de eerste helft van december. Dat blijkt uit metingen van bureau RMC.

Zowel de week voor Sinterklaas als de week van 5 december waren rustiger dan in 2016. Veel sinterklaasaankopen lijken in het Black Friday-weekend te zijn gedaan. Dat laatste weekend van november was het zes procent drukker van vorig jaar. Eerder voorspelde RMC nog topdrukte in de winkelstraat voor deze maand, gebaseerd op de groei in november.

Terwijl december vorig jaar een ‘inhaalrace’ betekende na de zwakke maanden ervoor, is het volgens het onderzoeksbureau dit jaar andersom. De voorsprong in drukte in de winkelstraten ten opzichte slinkt volgens RMC ‘in rap tempo’. Tot nu toe zijn de winkelstraten dit jaar nog twee procent drukker dan in 2016.

De rustigere winkelstraten komen volgens het bureau onder meer door het slechte weer van de afgelopen weken. RMC adviseert retailers hun voorraden kritisch te bekijken en vroegere afprijzingen te overwegen, om zo de conversies in de winkel te verhogen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!