Franchisers slepen Intertoys weer voor de rechter

Franchisers slepen Intertoys weer voor de rechter

Drie franchisenemers van Intertoys betichten Bart Smit van ‘oneerlijke concurrentie’. Intertoys zou in stilte toch Bart Smit-winkels in overlapgebieden hebben omgebouwd, schrijft Het Financieele Dagblad.

Voormalig moederbedrijf Blokker Holding maakte vorig jaar bekend alle Bart Smit-winkels te willen ombouwen naar Intertoys. In de franchiseovereenkomst staat echter dat Intertoys niet mag concurreren met zijn franchisenemers binnen hun verzorgingsgebieden, waardoor de rechter besloot dat in die ‘overlapgebieden’ niet mag worden omgebouwd. Dat zou nu toch zijn gebeurd, hoewel de formulenaam niet is veranderd, stellen de ondernemers. 'Alleen de naam en de kleurstelling is anders, maar voor het overige zijn, qua producten en prijsstelling, de winkels nagenoeg geheel in overstemming met de Intertoys-winkels', staat in de dagvaarding.

De franchisenemers willen dat de rechter Bart Smit opdraagt meer af te wijken van de Intertoys-winkels. Zij stellen verder te worden tegengewerkt door hun moederbedrijf. Zo zouden de Bart Smit-winkels vaker bevoorraad worden en producten die bij het moederbedrijf uitverkocht zijn, wel bij Bart Smit liggen. 

Ondernemers schreven onlangs nog een brief aan het speelgoedconcern over ‘concurrentie in de eigen webshop’. Daarmee doelden de franchisenemers op de beslissing om externe verkopers toe te laten tot de webwinkel van Intertoys. Zij zouden soms voor dezelfde producten lagere prijzen hanteren dan de speelgoedketen zelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!