Notice: Undefined index: company_imageid in /var/app/current/inc/core/Users.class.php on line 3351 'Albelli-eigenaar en Alpinvest bieden samen op HEMA' - RetailNews

'Albelli-eigenaar en Alpinvest bieden samen op HEMA'

'Albelli-eigenaar en Alpinvest bieden samen op HEMA'

De Nederlandse investeerders Gilde Buy Out Partners en Alpinvest hebben gezamenlijk een vrijblijvend bod uitgebracht op HEMA. Ook het Britse Clayton Dubilier & Rice zou op de winkelketen geboden hebben, melden bronnen aan Het Financieele Dagblad.

De hoogte van het bod is niet bekend. De huidige eigenaar Lion Capital vraagt naar verluidt minstens één miljard euro. De belangstelling voor HEMA zou beperkt zijn. Zo zou zich geen enkele strategische koper hebben gemeld en haakten onder meer HAL, Advent, PAI en Towerbrook al af. Wel is er mogelijk nog een derde buitenlandse bieder.

Alpinvest is onder meer mede-eigenaar van Maxeda en had tot vorig jaar brillenketen Hans Anders in handen. Gilde nam vorig jaar Albelli over van Cimpress. Een jaar eerder staakte de fotoboekverkoper zijn samenwerking met HEMA, die het elf jaar lang had.

HEMA maakte onlangs bekend in het derde kwartaal een winst van 4,6 miljoen euro te hebben geboekt, het eerste positieve resultaat sinds 2012. De retailer staat sinds september in de etalage. Topman Tjeerd Jegen zei onlangs nog dat het tot halverwege volgend jaar kan duren voor er meer bekend wordt over de verkoop.
 

Reacties

Jammer dat Ahold Delhaize er geen heil in ziet, ik blijf van mening dat dit een perfecte match zou zijn op het gebied van inkoop, aanwezigheid in de binnensteden, online en internationalisering.

Geplaatst door Seb Seb op 27 december 2017 om 12:07

Laatste nieuws

RetailTrends