'Rechtszaak Tuunte gebaseerd op verkeerde feiten'

'Rechtszaak Tuunte gebaseerd op verkeerde feiten'

De curator van Tuunte Fashion betwist dat er bij de doorstart sprake was van een pre-packsituatie. Vakbond CNV vecht het ontslag van ruim honderd werknemers aan bij de rechter, maar gaat daarbij uit van 'verkeerde feiten’, schrijft curator Vincent Jongerius in een nieuw faillissementsverslag.

CNV heeft de zaak vorige maand namens 108 medewerkers aangekaart bij de rechtbank in Zutphen. De vakbond stelt dat er op een faillissement is aangestuurd om van langdurige vaste contracten af te komen. De vakbond riep oud-medewerkers op zich aan te sluiten tegen de nieuwe eigenaren van de modeketen.

De curator zegt dat alle werknemers in dienst waren bij de bv Tuunte Fashion, die op 8 augustus failliet werd verklaard. Voor die datum heeft hij naar eigen zeggen geen gesprek gevoerd met oud-aandeelhouder René Rootinck en modeketen Jola, die een doorstart hebben gerealiseerd. Zij beloofden daarbij minstens 35 van de 260 medewerkers een nieuwe arbeidscontract te geven. 

Jongerius benadrukt dat er na 8 augustus met meerdere partijen over een mogelijke doorstart gesproken. De medewerkers stellen dat zij feitelijk in dienst waren bij de verschillende bv’s van Tuunte, die pas eind augustus op de fles gingen. Deze bv’s leende het personeel van Tuunte Fashion in, waarbij de loonkosten één op één werden doorberekend.

Omdat de vakbond ongevoelig bleek voor de argumenten van de curator, moet hij nu een verweerschrift indienen. Wanneer de mondelinge behandeling plaats zal vinden, is nog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!