Omnin Investments achter doorstart van College Style

Omnin Investments achter doorstart van College Style

Omnin Investments heeft ruim drie ton neergelegd voor de overname van College Style. De nieuwe eigenaar kocht voor dat bedrag de inventaris, voorraden en immateriële activa van de modeketen, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Leonard Boender.

College Style ging eind november op de fles, waarna al snel een doorstart voor zeker tien van de twaalf winkels werd gerealiseerd. Omnin Investments, dat voorlopig door voormalig eigenaar Jan Roukens wordt bijgestaan met advies, wilde in eerste instantie anoniem blijven. De investeerder heeft belangen in verschillende modemerken, waaronder Nickelson.

Omnin Investments had voor de doorstart concurrentie van één andere bieder. De nieuwe eigenaar heeft onder meer beloofd minstens driekwart van het personeel een arbeidsovereenkomst aan te bieden.

College Style is al jaren verliesgevend. Dit jaar liep het verlies tot aan het faillissement op tot bijna acht ton. De omzet is in vier jaar tijd gehalveerd: eind november was er voor 4,2 miljoen euro aan kleding verkocht.

In 2014 telde College Style nog 22 winkels. De formule richt zich op consumenten met een gereformeerde achtergrond. Roukens wijst als oorzaak van het faillissement op de toenemende concurrentie van webshops en grote modeketens, wat in combinatie met de vergrijzing en ontzuiling tot minder loyale klanten heeft geleid.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends