Boekhandel Van der Velde levert aan bibliotheken

Boekwinkelketen Van der Velde gaat nauw samenwerken met bibliotheken in het noorden van het land. Nieuw verschenen titels worden straks direct geleverd aan de bibliotheken, waardoor die eerder beschikken over uitleenboeken waar veel vraag naar is. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

De bibliotheken in Noord-Nederland werken nu nog samen met NBD Biblion. De levertijd die door het bedrijf uit Zoetermeer wordt gehanteerd zou veel bibliotheken een doorn in het oog zijn. Het duurt volgens directeur Jouke Bethlehem van Bibliotheken Noord Friesland drie tot vier maanden voordat nieuwe boeken in de schappen staan. “Wij moeten veel sneller over een nieuw boek kunnen beschikken.”

Van der Velde gaat de boeken volgens directeur Ad Peek tegen dezelfde prijs en voorwaarden leveren, maar dan sneller. Vanaf volgend jaar wordt de helft van alle nieuwe boeken direct voor de bibliotheken in Friesland besteld. Op termijn zal Van der Velde alle nieuwe titels voor zijn rekening nemen.

Van der Velde telt momenteel zeven boekhandels in het noorden van het land. Volgend jaar wordt een nieuwe winkel geopend in Harlingen. De omzet komt dit jaar uit op vijftien miljoen euro, bij een bedrijfsresultaat (ebitda) van negen ton. “We hebben de laatste jaren nog nooit zo goed verdiend”, aldus Peek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!