Kledingbibliotheek Lena telt driehonderd abonnees

Kledingbibliotheek Lena telt driehonderd abonnees

De helft van de klanten die bij kledingbibliotheek Lena winkelt, heeft een abonnement. Zij komen minstens een keer per maand langs om kleding te ruilen. Dat zegt medeoprichter Suzanne Smulders tegenover het Algemeen Dagblad. “Vaste klanten vertellen dat ze aanzienlijk minder kopen.”

Een abonnement kost tussen de 25 en vijftig euro per maand, afhankelijk van de hoeveelheid kleding die klanten willen lenen. De voormalige RetailRookie heeft inmiddels zo’n driehonderd abonnees, zegt Smulders. De andere helft van de klanten bestaat uit traditionele kopers. “Dat zijn vaak toeristen, die het concept leuk vinden maar te ver weg wonen om te lenen.” Ook komt het volgens haar voor dat leners het kledingstuk definitief aanschaffen.

Sommige kleding hangt al vanaf de start van Lena in de winkel. Als de levensduur is verstreken, worden de items gedoneerd aan een goed doel of een project waar de stoffen voor nieuwe kleding wordt gebruikt.

Lena ging eind 2014 van start aan de Westerstraat in Amsterdam. Om ook klanten in andere delen van de stad te bedienen, zijn ‘swap points’ geopend bij andere conceptstores en restaurants. Ook zijn er omruilpunten in onder meer Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!