Zeeman vreesde 'opgevreten' te worden door Action

Zeeman vreesde 'opgevreten' te worden door Action

Zeeman heeft getwijfeld of het wel kon opboksen tegen de snelle uitbreiding van Action. “Ik heb weleens gedacht: worden we niet opgevreten?”, zegt de net afgetreden ceo Bart Karis in het Algemeen Dagblad.

Als reactie op de opkomst van Action heeft Zeeman volgens Karis ‘radicaal gesneden’ in het assortiment. Zo worden er geen producten met een stekker meer verkocht en ligt de focus op vier productgroepen binnen kleding. De textielketen was volgens Karis te veel ‘van alles en nog wat’ geworden. “Daarmee kun je niet opboksen tegen dit soort concurrenten.”

Ook als Primark een vestiging in de buurt van Zeeman opent, raakt dat volgens Karis direct de omzet. Toch ziet hij klanten na een aantal maanden weer terugkomen, wat hij verklaart door de hogere kwaliteit. “Ik ga niet zeggen dat Primark troep heeft, maar wij zijn niet voor niets grootste verkoper van ondergoed.”  

Zeeman heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de vernieuwing van zijn winkelbestand. Zo is driekwart van de filialen inmiddels verbouwd, waarvan honderd tot XL-winkels. De retailer zag zijn winst in het afgelopen boekjaar meer dan verdubbelen tot 8,3 miljoen euro. “2017 was een booming goed jaar”, zegt Karis, die per 1 januari is opgevolgd door Erik-Jan Mares.
 

Reacties 1


Foppo Feenstra 8 mei, 21:53

graag wil ik een klacht indien wat betreft de rijstijl van de chauffeur welke woensdagavond 8-05-2019 om 19.30 uur in de binnenstad van Dokkum zijn lading afleverde.
Deze chauffeur rijd veel te hard en houd niet rekening met de monumentale panden aan de Oostersingel. Wij zouden het zeer op prijs stellen dat deze chauffeur hier op wordt aangesproken. u weet net zo goed als ik dat een tevreden klant de beste reclame is. gaarne een reactie. vr gr F.H.Feenstra Oostersingel 42 Dokkum tel; 0655703266

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!