Maxeda-dochter eist miljoenen van franchisenemer

Maxeda-dochter eist miljoenen van franchisenemer

Doe-het-zelfketen Brico heeft zes franchisewinkels in Brussel onder curatele geplaatst. De raad van bestuur van Benimmo, dat de winkels exploiteert, is via de rechter tijdelijk vervangen door twee advocaten. Het dochterbedrijf van Maxeda eist daarnaast bijna zeven miljoen euro van de franchisenemer, schrijft de Belgische zakenkrant L’Echo.

De miljoenenclaim heeft betrekking op de openstaande schuld van Benimmo, die maar niet wordt afgelost. Een ultimatum om 6,2 miljoen euro over te maken, liep eind oktober af. Mogelijk wordt Benimmo, dat ruim vijftig werknemers heeft, als franchisenemer failliet verklaard.

Het tijdelijke bestuur is sinds eind november verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van Benimmo. De franchisenemer heeft zich nog tegen de benoeming verzet, maar dat leverde niets op.

Brico telt in totaal ruim 160 winkels bij onze zuiderburen en is daarmee de grootste winkelketen van Maxeda. Het Nederlandse dhz-concern is daarnaast actief met de formules Plan-It, Praxis en Formido.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!