MediaMarkt haalt weer energieleverancier naar de winkel

MediaMarkt is een samenwerking aangegaan met energiemaatschappij Budget Energie. Daardoor kunnen klanten zowel in de winkels als online contracten voor groene stroom en gas bij de elektronicaketen afsluiten.

Budget Energie heeft shop-in-shops geopend in alle Nederlandse winkels van MediaMarkt. De elektronicaketen ziet de verkoop van energie als onderdeel van de ‘totaaloplossingen’ die het wil bieden. Daarmee focust de retailer zich niet alleen de verkoop van een apparaat, maar ook op alles wat er voor en na een aankoop nodig is. Het betekent volgens ceo Arnold Sporrel ‘minder rompslomp’ voor consumenten bij het afsluiten van een energiecontract. “Zij kunnen alles in één keer regelen tegen een goede prijs.”

Sporrel vertelde onlangs al aan RetailTrends dat MediaMarkt zich de komende tijd wil focussen op het leveren van maatwerk bij het bieden van oplossingen. Als voorbeeld noemt hij de ‘student aan huis’, die inmiddels in heel Nederland voor MediaMarkt bij consumenten thuis uitleg over producten geven en problemen oplossen. Ook workshops, producttrainingen en verzekeringen horen volgens Sporrel bij het maatwerk dat MediaMarkt nu al levert.

MediaMarkt werkt al sinds 2012 samen met energieleverancier Essent. Die maatschappij heeft zijn shop-in-shops bij de elektronicaketen inmiddels landelijk uitgerold.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!