Amazon Prime goed voor ruim vijf miljard artikelen

Amazon Prime goed voor ruim vijf miljard artikelen

Amazon heeft vorig jaar meer dan vijf miljard items verscheept naar Prime-abonnees. De eigen Fire TV Stick en slimme speaker Echo Dot waren daarbij het populairst, zo laat het Amerikaanse bedrijf weten.

Het is voor het eerst dat Amazon inzicht geeft in het aantal artikelen dat via Prime wordt bezorgd. Hoe groot de groei is ten opzichte van voorgaande jaren, is daarom niet te zeggen. Amazon laat wel weten dat er nog nooit zoveel betalende Prime-abonnees bijkwamen als in 2017. 

Prime-abonnees kunnen onder meer gebruikmaken van gratis bezorging binnen twee dagen en in een aantal steden van sameday-delivery. Ruim honderd miljoen artikelen zijn beschikbaar gemaakt voor Prime-abonnees. Verder zijn er aanvullende, digitale diensten, zoals een video- en muziekstreamingdienst.

Amazon laat weten wereldwijd ‘tientallen miljoenen’ leden te tellen. Onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners schatte afgelopen najaar dat Prime alleen in de Verenigde Staten al zo’n negentig miljoen abonnees telt. Begin november werd de abonnementsdienst via de Duitse webshop ook beschikbaar gemaakt voor Nederlandse consumenten. Zij krijgen voor zes euro per maand producten binnen een dag gratis geleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!