Groei Flinders iets minder dan verwacht

Groei Flinders iets minder dan verwacht

Flinders heeft vorig jaar een omzet van vijftien miljoen euro geboekt. Dit jaar verwacht de woonwinkel de grens van twintig miljoen te bereiken.

De omzetgroei kwam uit op 39 procent en viel iets lager uit dan een jaar geleden voorspeld, toen op zestien miljoen euro werd gerekend. Flinders behaalt inmiddels meer dan twintig procent van zijn omzet uit het buitenland. Zowel in België als Duitsland zegt de woonretailer dit jaar een ‘bovengemiddelde groei’ te verwachten. 

Flinders zet dit jaar verder in op uitbreiding van het assortiment en het magazijn om groei mogelijk te maken. Zo worden categorieën toegevoegd op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren. Ook wil de retailer zijn klanten ‘ontzorgen’ door diensten aan te bieden als behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie.

Flinders breidt zijn magazijnoppervlakte dit jaar uit met 25 procent. Ook wordt het personeelsbestand uitgebreid binnen de afdelingen marketing, logistiek, finance, supply en ict.

Flinders opende een jaar geleden een nieuw distributiecentrum, waarmee de logistieke capaciteit werd verdrievoudigd. In april nam RTL Ventures voor drie miljoen euro een minderheidsbelang in de woonwinkel, waarmee de retailer wil uitgroeien tot een landelijk merk.
 

Reacties

Flinders .... gefeliciteerd! Een prachtige groei zeker ook gezien de (kwaliteits-) formule die jullie aanbieden. Succes voor de komende periode: een aanwinst voor het Nederlandse (multi channel) retail landschap.

Geplaatst door michel van wijk op 5 januari 2018 om 11:07

Laatste nieuws

RetailTrends