Rechter veroordeelt Paddepoel-winkelier in winkeltijdenruzie

Rechter veroordeelt Paddepoel-winkelier in winkeltijdenruzie

Fietsenzaak Paddepoel Fietsen heeft zich ten onrechte niet gehouden aan de winkelopeningstijden die de Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft vastgesteld. De eigenaren moeten de inmiddels 23 duizend euro aan openstaande boetes en contributie betalen, zo oordeelde de rechter woensdag.

Winkeliers in het Groningse winkelcentrum Paddepoel die lid zijn van de VvE moeten zich houden aan de vastgestelde openingstijden, stelt de rechter. Paddepoel Fietsen zegde zijn lidmaatschap in mei vorig jaar op, maar vanwege een opzegtermijn eindigde het lidmaatschap pas op 1 januari. Het bedrag van 23 duizend euro is een combinatie van boetes voor het niet openen op donderdagavond en contributie, die sinds mei niet meer werd betaald. Sinds afgelopen maandag mag de fietsenzaak wel zijn eigen openingstijden bepalen.

Mede-eigenaar Martin Haijkens zegt tegen RTL Z er rekening mee te houden dat het bedrag nog veel verder oploopt, omdat de VvE zijn vordering in deze zaak beperkte tot de boetes voor de koopavonden. De fietsenwinkel opent zijn deuren echter ook niet op zondag, waarvoor een boete van vijfhonderd euro per keer geldt. Volgens de eigenaren staat inmiddels voor een totaal bedrag van zestigduizend euro aan boetes open. Paddepoel Fietsen gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Het Gerechtshof oordeelde eerder nog in hoger beroep dat Primera zelf mag bepalen of het zijn filiaal in het Groningse winkelcentrum op zondag opent. Die winkelier is geen lid van de VvE, maar huurt het pand. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!