Forever 21 na reorganisatie weg uit Amsterdam

Forever 21 neemt deze maand afscheid van zijn flagshipstore in Amsterdam. Door een reorganisatie komen meer dan honderd werknemers op straat te staan. Dat meldt general manager Benjamin Colin op LinkedIn.

Forever 21 opende nog geen vier jaar geleden de deuren van zijn eerste winkel in ons land, met ingangen aan het Rokin en de Kalverstraat. In 2015 volgde de opening van een tweede vestiging in Rotterdam. Die winkel blijft gewoon open.

Waarom de winkel in Amsterdam sluit, is onduidelijk. Forever 21 heeft vooralsnog niet op vragen gereageerd. Ondernemer Roland Kahn meldde twee jaar terug al dat 'de investering van tweeënhalf miljoen euro van Forever 21 in de Kalverstraat voor één euro is over te nemen'. Internationale retailers hebben volgens hem moeite winstgevend te worden vanwege de hoge huren die ze in hun enthousiasme betalen.

Vastned kan niets zeggen over de sluiting en een eventuele nieuwe huurder. Het vastgoedbedrijf kocht het pand, waar ook Pull & Bear in is gevestigd, in 2015 voor 108 miljoen euro. De totale oppervlakte bedraagt zesduizend vierkante meter, waarvan 4.500 vierkante meter door Forever 21 wordt gevuld.

Als gevolg van de sluiting moeten onder meer verkoopmedewerkers, visual merchandisers en floormanagers op zoek naar een nieuwe baan. Sommigen hebben volgens Colin met zijn hulp al een nieuwe baan gevonden. “Ik ben vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dichtgaat.”

Forever 21 heeft zijn Europese hoofdkantoor gevestigd in Breda en zijn distributiecentrum in Bergen op Zoom. De Amerikaanse modeketen telt wereldwijd meer dan achthonderd winkels in 57 landen. In 2016 vertrok Forever 21 uit België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!