Kruidvat en Trekpleister stoppen met tabaksverkoop

Kruidvat en Trekpleister stoppen met tabaksverkoop

Kruidvat en Trekpleister stoppen binnen twee jaar volledig met de verkoop van alle tabaksproducten. Rookwaren passen niet bij het streven van de drogisterijketens om klanten te helpen op het gebied van gezondheid, zo verklaart moederconcern A.S. Watson.

De drogisterijformules willen met hun besluit het gebruik van tabak onder jongeren ontmoedigen. De afbouw van de tabaksverkoop is op 1 januari gestart en vindt gefaseerd plaats. Eind dit jaar verkoopt tweederde van de winkels geen tabak meer, terwijl de overige vestigingen in 2019 volgen. Het besluit geldt zowel voor de elfhonderd winkels van Kruidvat en Trekpleister in Nederland als voor de ruim 250 Belgische Kruidvat-filialen. 

Kruidvat en Trekpleister zijn naar eigen zeggen de eerste grote retailers in Europa die tabak in de ban doen. Gezondheid is voor steeds meer consumenten een belangrijk thema, zegt ceo Gerard van Breen. “Ook in onze winkels neemt gezondheid een steeds belangrijkere plaats in, zowel in ons assortiment als op het gebied van advisering.”

Het stoppen met tabaksverkoop kost de drogisterijketens ‘enkele procenten van de omzet’, zegt Van Breen in het Algemeen Dagblad. In één keer volledig stoppen met de verkoop in alle winkels zou volgens de topman financieel een te zware klap betekenen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!