Het beste van RetailTrends: week 1

Het beste van RetailTrends: week 1

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Hoe Tedi de strijd aangaat met Action
In Nederland kreeg Tedi geen voet aan de grond, maar dat is voor de discounter geen reden om bij de pakken neer te zitten. De overname van Xenos in eigen land is pas het begin. Liefst vijfduizend filialen moeten er straks in Europa staan.

De spectaculaire entree van Louis Vuitton
Louis Vuitton heeft de deuren van zijn eerste eigen vliegveldwinkel in de Aziatisch-Pacifische regio geopend. En wat voor één. De winkel op Changhi Airport in Singapore heeft een metersbrede digitale façade, dankzij een ledscherm dat driedimensionale beelden vertoont.

Winkelstad Amsterdam, parel of probleemgeval?
Met een leegstandspercentage van 1,9 procent heeft onze hoofdstad relatief de minste ongebruikte winkelpanden van alle grote Europese steden. Toch betekent dat niet dat er een feeststemming heerst rond Amsterdam als retailstad. De diversiteit in het winkelaanbod ligt onder vuur en vanaf dit jaar zet de gemeente een nieuw vijfjarenplan in gang om zijn toekomst als succesvolle winkelstad te garanderen. Wat gaat goed en waar zitten de knelpunten?

Zo creëert OK de klantreis van de toekomst
Het afrekenen van producten, het sparen van punten en het verzilveren van voordeel, aanmelden en inloggen: het kan straks allemaal met één smartphone-toepassing. OK moet in de loop van dit jaar grootschalig voet aan de grond krijgen. In eerste instantie met honderd retailers in Nederland, maar daarna ook in andere Europese landen. Chiel Liezenberg, die jaren geleden ook aan de wieg stond van iDEAL, doet de plannen met de app uit de doeken.

Blurring: hoe meer, hoe beter
Er wordt steeds vaker ‘gemengd’: winkels verkopen maaltijden en in sommige restaurants kun je ook producten kopen. Een oproep om alle verschillen tussen horeca en winkel op te heffen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!