Hier moet je op letten bij de inzet van narrowcasting

Hier moet je op letten bij de inzet van narrowcasting

Door Daniella Tuik
Marketing strategy & customer engagement bij DDJ Media

Met narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, maak je van winkelen een unieke beleving. Met bewegend beeld trek je direct de aandacht van je klant, met als gevolg een beter merkimago, een verhoging van de (impuls)aankopen, een positieve wachttijdbeleving en meer omzet.

Beeld wordt door de hersenen zestigduizend keer sneller verwerkt dan tekst. Niet gek dus dat 42 procent van de consumenten de voorkeur heeft voor winkels met displays. Maar waar moet je op letten bij het inzetten van narrowcasting in jouw winkel? 

Content 
Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt communiceren op je schermen. Bedenk hierbij dat je meer beleving creëert met bewegend beeld dan stilstaand beeld. Houd de boodschap kort houdt: vijftien seconden per item is lang genoeg. 

Een groot voordeel van narrowcasting is dat je altijd relevante en actuele content kunt tonen. Een aanbieding voor zomerse artikelen komt natuurlijk minder goed over als het net regent. Met een goed CMS heb je ongekende mogelijkheden om bijvoorbeeld op basis van de temperatuur, je voorraad of het tijdstip van de dag bepaalde aanbiedingen te tonen. Zo bereik je jouw doelgroep op het juiste moment.

Locatie
Maak het je klant makkelijk. Toon je een aanbieding of een productdemonstratie? Zorg dan dat je product nabij het scherm is geplaatst, zodat je klant niet onnodig hoeft te zoeken en waardoor je impulsaankopen verhoogt. Vergeet ook niet dat een scherm het meest opvalt als het op ooghoogte is geplaatst. Heb je vaak lange rijen in je winkel? Plaats dan je scherm achter de kassa. Wachttijden lijken hierdoor tot 35 procent korter. 

Wist je dat je met digitale stoepborden voor je winkel en etalageschermen tot 150 procent meer voorbijgangers je winkel binnen krijgt? Zo maak je van een loper een koper.

Meet de resultaten
Geen winkel is hetzelfde dus wees niet bang om met content te experimenteren en de verkopen te meten om te kijken wat voor jou het best werkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!