FonQ moet alweer op zoek naar nieuwe ceo

Joost Wels vertrekt na twaalf jaar bij webwarenhuis fonQ. Hij was een van de medeoprichters van de webwinkel en sinds een jaar ceo.

Michel Schaeffer is als interim-topman voorlopig aangesteld als opvolger van Wels. Hij was tussen 2001 en 2015 marketingdirecteur bij bol.com en verscheen eind vorig jaar in de publiciteit met zijn boek ‘Het geheim van bol.com’ over de ontwikkeling van de webwinkel. De afgelopen maanden was hij al als adviseur verbonden aan fonQ. “Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ruime e-commerce-ervaring het bedrijf in de komende periode naar een hoger plan kan tillen”, aldus eigenaar Ad Scheepbouwer.

Wels blijft nog tot eind volgende maand in dienst van fonQ en blijft daarna als ‘ambassadeur voor het leven’ op afstand betrokken. “FonQ is de afgelopen jaren flink gegroeid en daar past nieuw leiderschap bij”, zegt hij over zijn vertrek. Hij noemt de opening van een kantoor in België, het nieuwe hoofdkantoor in eigen land en een ‘mooi omzetgroei’ in 2017 de kroon op zijn werk. 

Wels was een jaar geleden de opvolger van Patrick Kerssemakers, die na vijftien jaar afscheid nam van fonQ. Ook hij noemde de groei van de etailer als reden voor zijn vertrek.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!