Curator vordert merkrecht van Front Runner terug

Curator vordert merkrecht van Front Runner terug

De curator van Front Runner beschuldigt medeoprichter Jaap van Treijen van paulianeus handelen. Het geregistreerde merkrecht werd voor het tweede faillissement overgedragen aan de holding boven de schoenenketen, die niet failliet is verklaard. Dat laat curator Dennis Steffens weten in zijn eerste faillissementsverslag.

Van Treijen nam het merkrecht Front Runner na het eerste faillissement in juli 2016 voor 25 duizend euro over uit de boedel. Afgelopen april werd het merkrecht voor vijfduizend euro doorverkocht aan de overkoepelende Spare Time Holding.

Steffens stelt dat met die transactie de schuldeisers van Front Runner zijn benadeeld en heeft de overdracht van het merkrecht ongeldig verklaard. Spare Time Holding kan zich niet in die ‘vernietiging’ vinden, stelt de curator, die nu probeert een schikking te treffen. 

Front Runner werd afgelopen november voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd failliet verklaard. Van Treijen moest voor de doorstart financiering aantrekken en zag de overnamesom door een geschil met de curator van het eerste faillissement hoog oplopen. Front Runner zou te weinig cashflow hebben gegenereerd om de financieringslasten te kunnen dragen, waardoor betalingsproblemen zijn ontstaan.

Steffens onderzoekt nog of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Alle winkels van Front Runner waren al voor het faillissement gesloten, waardoor de kans op een nieuwe doorstart gering lijkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!