Thuisbezorgd.nl groeit met dertig procent

Thuisbezorgd.nl groeit met dertig procent

Takeaway.com heeft het aantal orders vorig jaar met 38 procent zien toenemen. In eigen land kwam de groei uit op dertig procent, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde jaarcijfers.

Dochterbedrijf Thuisbezorgd.nl telde in 2017 in totaal ruim 27 miljoen orders. Duitsland is de op een na grootste markt van het bedrijf met bijna 24 miljoen bestellingen. Voor onze oosterburen betekent dat een groei van 38 procent. In de andere landen waar de maaltijdbezorger actief is, waaronder Oostenrijk, België en Polen, werd 55 procent meer besteld.

In het vierde kwartaal lagen de groeipercentages iets lager dan in de rest van het jaar. In totaal nam het aantal orders met dertig procent toe. Desondanks spreekt topman Jitse Groen van ‘uitstekende groei’, omdat het vierde kwartaal in 2016 erg sterk is geweest. De doelstellingen voor de middellange termijn blijven gehandhaafd, zegt hij. “We zijn vastbesloten om 2018 nog succesvoller te maken dan 2017.”

Hoeveel winst of verlies Takeaway.com in 2017 heeft geboekt, wordt pas eind februari bekendgemaakt. Over het eerste halfjaar stond het bedrijf 21,8 miljoen euro in het rood, bijna twee keer zoveel als een jaar eerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends