Nieuwe eigenaar voor Adam Brandstores

Nieuwe eigenaar voor Adam Brandstores

Mode-ondernemer Pim Duetz neemt zeventien vestigingen van Adam Brandstores over van Rens van de Schoor. Met de verkoop is volgens Het Financieele Dagblad een paar ton gemoeid.

Duetz neemt ongeveer de helft van het totale aantal Adam-winkels over, die hij geselecteerd heeft op de ligging. Zo neemt hij wel vestigingen in provincies als Zuid-Holland en Gelderland over, maar niet in Limburg en Groningen. 35 tot veertig medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Momenteel baat Duetz zes grote modewinkels onder eigen naam uit in Utrecht en Noord-Holland. Hij rekent op een opleving van het middensegment in de mode ten koste van luxespelers, waar Adam van gaat profiteren. De meeste Adam-winkels liepen volgens hem ‘helemaal niet slecht’, maar zijn meegezogen in de problemen van McGregor en Gaastra. Die labels zullen onder Duetz niet meer verkocht worden bij Adam Brandstores.

Wat er met de overige Adam-winkels gebeurt, is nog niet duidelijk. Omdat Duetz ook de merkrechten heeft gekocht, zullen die in ieder geval een andere naam moeten krijgen. Van de Schoor zou ook kopers hebben gevonden voor de merkrechten van McGregor en Gaastra, maar het is nog niet duidelijk wie dat zijn.

Rens van de Schoor nam McGregor, Gaastra en Adam Brandstores in september over uit de failliete boedel van Doniger Fashion, maar zag een maand later van zijn plannen af. De problemen waren volgens hem groter dan verwacht, waardoor hij geen toekomst meer in de modemerken zag. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!