Onderzoek naar Neckermann.com blijft uit

Onderzoek naar Neckermann.com blijft uit

Het onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Readen Retail komt niet van de grond. De oorzaak is een gebrek aan financiering, zo heeft advocaat Frits Kemp vorige maand aan de Ondernemingskamer laten weten.

De Ondernemingskamer beval eind september dat er een onderzoek zou komen naar het moederbedrijf van Neckermann.com. Daarmee kwam de rechter tegemoet aan het verzoek van minderheidsaandeelhouder Axivate Capital, die al langer in de clinch ligt met de broers Steenbergen, eigenaren van Readen Retail. Kemp, die eerder de faillissementen van MS Mode en Mexx afhandelde, werd aangewezen als onderzoeker. 

Vorige maand werd al bekend dat de onafhankelijke bestuurder die orde op zaken moest stellen bij het bedrijf, is teruggetreden. Quote-oprichter Maarten van den Biggelaar deed dat, nadat bekend werd dat de directie van Neckermann.com door de FIOD was gearresteerd op verdenking van witwassen. Tevens lukte het hem niet om een minnelijke regeling tussen de partijen te bereiken.

De Ondernemingskamer heeft de partijen tot 22 december de tijd gegeven om zich uit te laten over de vraag of er een nieuwe, tijdelijke bestuurder wordt aangesteld en hoe de kosten van het onderzoek worden betaald. Het is vooralsnog niet bekend of er een concreet aanbod is neergelegd. Mocht dat niet het geval zijn, komt er waarschijnlijk geen onderzoek meer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!