C&A mogelijk in handen van Chinese investeerders

C&A mogelijk in handen van Chinese investeerders

De familie Brenninkmeijer is bezig met een verkoop van modebedrijf C&A aan Chinese investeerders. De deal zou bijna zijn afgerond, meldt het Duitse nieuwsblad Der Spiegel op basis van anonieme bronnen.

C&A wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. Moederbedrijf Cofra Holding zegt in een schriftelijke verklaring te kijken ‘naar mogelijkheden om te accelereren in groeimarkten zoals China, opkomende markten en op digitaal vlak’. ‘Samenwerkingen en andere vormen van externe investeringen kunnen hier onderdeel van zijn’, aldus Cofra. Het bedrijf laat verder weten vorig jaar 'zeer goede resultaten' te hebben geboekt en op dit momentum voort te willen bouwen door middel van verdere innovatie en uitbreiding.

C&A is sinds 2007 actief in China en telt er momenteel ruim tachtig vestigingen in meer dan twintig steden. In Europa zijn zo’n vijftienhonderd winkels, terwijl de keten ook filialen heeft in Brazilië en Mexico.

De eerste winkel van C&A werd in 1841 geopend door Clemens en August Brenninkmeijer. De familie bestaat momenteel uit meer dan duizend leden en heeft een geschat vermogen van twintig miljard euro. Ruim een jaar terug liet toenmalig Europese topman Philippe Brenninkmeijer nog weten een miljard euro te steken in de herstructurering van C&A, dat al jaren met teruglopende verkopen kampt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends