IKEA opent ook in Brusselse binnenstad

IKEA opent ook in Brusselse binnenstad

IKEA heeft sinds zaterdag een vestiging in de binnenstad van Brussel. Het betreft een tijdelijk filiaal, waar de collectie van Delaktig wordt getoond.

De stadswinkel bevindt zich in de Dansaertstraat en blijft tot het eind van deze maand geopend. Klanten kunnen er niets kopen. “Het is de bedoeling om aan consumenten te tonen wat ze allemaal kunnen doen met de stukken van deze nieuwe tijdelijke collectie”, aldus een woordvoerder tegenover het Belgische Bruzz.

Voor de collectie werkte IKEA samen met de Britse ontwerper Tom Dixon, textieldesignbedrijf BEMZ en wereldwijde designstudenten. Daarbij speelt de retailer in op de trend waarbij consumenten meubels naar eigen inzicht herontwerpen. De collectie wordt in februari officieel gelanceerd.

IKEA hoopt met het filiaal in de binnenstad consumenten te bereiken die hun woonwinkels in de periferie niet of nauwelijks bezoeken. Eind vorig jaar beschikte de Zweedse keten al over een tijdelijke giftshop in Utrecht. IKEA focust zich voor nieuwe vestigingen vooral op de stadscentra, zei ceo Jesper Brodin onlangs. “Daar liggen de kansen, want we zitten er nu voornamelijk buiten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!