Het beste van RetailTrends: week 2

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Lukt het fonQ om uit de rode cijfers te groeien?
Groeien is voor webwinkels vaak belangrijker dan winst. Nu online nog flink aan populariteit wint, heeft het veroveren van zoveel mogelijk marktaandeel prioriteit. Ook bij woonwebwinkel fonQ gaat groei gepaard met een miljoenenverlies.

Dit is de high tech-supermarkt van JD.com
De stenen supermarkt trekt aandacht van e-commercegiganten. Nadat Amazon eigenaar werd van Whole Foods, lanceerde Alibaba al snel zijn eigen concept Hema. Nu is het de beurt aan JD.com, dat in Beijing zijn eerste supermarkt heeft geopend.

Koeckebackers, de nieuwe retailkampioen
Na HelloFresh, Fanfiber en Denoism is Koeckebackers het nieuwste concept dat de titel ‘nieuwe retailkampioen’ mag dragen. Het Amsterdamse merk werd op de eindejaarsbijeenkomst van VEDIS verkozen tot New Retail Champion, door Boedelmakelaar en V&D-spinoff Frendz te verslaan. Wat maakt Koeckebackers het meest innoverende en relevante retailconcept van 2017? We vragen het aan mede-oprichter en ‘ontzettende koeckebacker’ Joep Langen.

Waarom Die Grenze liever geen focus heeft
Een mix tussen Action, Douglas en Kruidvat. Maar eigenlijk verkoopt Medikamente Die Grenze gewoon ‘van alles wat’, tegen zo laag mogelijke prijzen. De winkelketen van de Twentse ondernemer Bert Hesselink opent volgende maand in Emmen alweer zijn 25ste vestiging en de eerste in Drenthe. En hoewel snel groeien voor hem geen doel op zich is, is de rek er nog lang niet uit. “Voor hoeveel winkels ruimte is? Dat is ohne ende.”

Stopt Amazon de teloorgang van de warenhuizen?
Het begint bijna een traditie te worden bij de start van een nieuw jaar: grote Amerikaanse warenhuisketens die ingrijpende maatregelen aankondigen, na het zoveelste jaar van tegenvallende prestaties. Zet die trend zich tot in het oneindige door, totdat er nergens meer een vestiging van Sears of Macy’s te vinden is? Of ontpopt de gedoodverfde vijand Amazon zich als de redder in nood?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!