Duetz wil twee miljoen steken in Adam-winkels

Mode-ondernemer Pim Duetz wil twee miljoen euro investeren in de zeventien overgenomen Adam Brandstores. 865 duizend euro is bedoeld voor de aankoop en restyling van de winkel, terwijl ook geld wordt gestoken in onder meer nieuwe digitale technieken voor in de winkels.

Duetz wil 1,75 miljoen van de totale financieringsbehoefte ophalen via crowdfundingsplatform Collin Crowdfund. De crowdfundingsactie is maandag gelanceerd. De ondergrens bedraagt 1,3 miljoen euro, omdat de ondernemer desgewenst de restyling van de winkels kan temporiseren en over een langere periode kan uitsmeren. Zelf brengt hij 250 duizend euro in.

Duetz geeft daarnaast met zijn vrouw Astrid een persoonlijke borgstelling van honderdduizend euro. Het risico voor investeerders wordt verder opgevangen door een hypotheekinschrijving van 1,75 miljoen euro op zakelijke panden in Zeist en Bilthoven, terwijl de huidige en toekomstige inventaris en voorraden van de Adam-winkels worden verpand. De looptijd van de lening bedraagt zestig maanden, bij een rente van 7,5 procent.

Duetz neemt de winkels over van Rens van de Schoor, die de keten op zijn beurt kocht uit de failliete boedel van Doniger Fashion Group. De huidige huurcontracten van de zeventien vestigingen zijn volgens de ondernemer kortlopend, zodat met de eigenaren van de winkels nieuwe huurcontracten zullen worden afgesloten. Verder wil de ondernemer investeren in een nieuw IT-platform en CRM-pakket. 

Bekijk de videopitch van Pim Duetz op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!