'Het Rokin wordt een van drukste punten van het land'

'Het Rokin wordt een van drukste punten van het land'

Het Rokin is na jarenlange verbouwingen bijna klaar om zijn belofte als een winkelpromenade met internationale allure in te lossen. De Amsterdamse straat wacht nu nog op de opening van het metrostation van de Noord/Zuidlijn, die voor komende zomer staat gepland. Met meer dan vijftigduizend gebruikers per dag wordt dat een belangrijke publiekstrekker, schrijft RetailTrends.

Het Rokin stond de afgelopen jaren meermaals in de steigers, onder meer als onderdeel van het Amsterdamse project Rode Loper. De gemeente wil van het Rokin ‘dé winkelstraat in Amsterdam maken, waar mensen vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten speciaal voor naar de stad komen’. Daarvoor wordt op namen als Muji, Uniqlo en Urban Outfitters gemikt.

Uniqlo wordt volgens Vastgoedjournaal de opvolger van Forever 21, dat zijn flaghipstore aan het Rokin vanwege een reorganisatie sluit. Eerder opende Hudson’s Bay, H&M en Made.com al flagshipstores in dezelfde straat.

Marktonderzoeker Locatus ziet potentie in het winkelgebied. Er zijn tien steegjes die het Rokin met de Kalverstraat verbinden, en in het huidige plan worden die volgens Ludwig Boosveld toegankelijker gemaakt om het gebruik te stimuleren. “Metroreizigers en winkelpubliek zullen zo eerder de overvolle Kalverstraat ontvluchten naar het vernieuwde Rokin”, verwacht hij. “Ik denk dat we hier over een jaar of twee één van de drukste punten van het land hebben.”

Lees meer over de ontwikkelingen op het Rokin op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!