Van staalfabriek tot boekenpaleis

We hebben al meerdere malen laten zien waarom liefhebbers van boekwinkels in China een uitstekende reisbestemming hebben. Maar als je dan toch in het Verre Oosten bent, is ook het Zuid-Koreaanse Busan een bezoekje waard. Yes24, de grootste online boekverkoper van het land, opende daar onlangs zijn zesde fysieke winkel en de grootste tot nu toe.

De winkel vult bijna tweeduizend vierkante meter in de voormalige staalfabriek van Kiswire, dat twee jaar terug werd omgetoverd tot cultureel centrum F1963. Yes24 heeft besloten de vestiging geheel te wijden aan tweedehandsboeken, waarvan het tweeduizend titels in 24 categorieën heeft. Ook is er een afdeling voor cd's en vinyl. 

Yes24 heeft de winkel naar eigen zeggen niet zozeer voor commerciële doeleinden geopend, maar meer om de culturele waarde van boeken onder de aandacht te brengen. Zo heeft de vestiging naast de verkoopruimte ook een 'Book Cultural Space Platform'. Dat biedt bezoekers de ruimte tot interactie en het delen van ervaringen, zowel op het gebied van boeken als andere culturele en kunstzinnige uitingen die zij in het complex tegenkomen.

Het totale F1963-complex telt ruim tienduizend vierkante meter. Boekwinkel Yes24 voegt zich bij onder meer een kunstgalerij, restaurant en ontmoetingsruimte.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in