Peerby wil naar honderd steden wereldwijd

Deelplatform Peerby telt vijf jaar na zijn oprichting een kwart miljoen gebruikers in onder meer Nederland, België en de Verenigde Staten. Lenen is wereldwijd in tientallen steden mogelijk, terwijl huren op dit moment alleen in de grotere steden van ons land kan. Dat laat oprichter Daan Weddepohl weten tegenover NU.nl.

Peerby hoopt over twee jaar actief te zijn met huren en lenen in honderd steden wereldwijd. Weddepohl heeft als uiteindelijke doel ‘een wereldwijde transitie naar duurzaam consumeren’ te bewerkstelligen. “Ik hoop dat iedereen die spullen gebruikt via Peerby dat doet als een volledig alternatief voor bezit.”

Het opzetten van een marktplaats is volgens Weddepohl ‘moeilijker dan het lijkt’. Bij de start is er geen aanbod en geen vraag. “Een extra moeilijkheid voor ons is dat wij 'hyperlokaal' zijn, wat betekent dat alle spullen beschikbaar moeten zijn binnen een straal van een paar kilometer.”

Weddepohl liet vorig jaar in RetailTrends weten een samenwerking aan te gaan met ‘een grote onlineretailer’. Ook broedde hij op een landelijk keurmerk dat producten labelt met ‘geschikt om te delen’. “Maar dit idee zit echt nog in de conceptfase”, zei hij destijds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!