Zalando ruim voorbij omzetgrens van vier miljard

Zalando ruim voorbij omzetgrens van vier miljard

De omzet van Zalando over 2017 komt naar verwachting uit rond 4,5 miljard euro. Dat betekent een groei van zo’n 23 procent, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de Duitse modeverkoper.

De groei van Zalando is vergelijkbaar met die in 2016, toen de jaaromzet 3,6 miljard euro bedroeg. De fashionretailer heeft zijn winstgevendheid wel iets zien afnemen. Het resultaat voor rente en belastingen (ebit) kwam uit tussen de 209 miljoen en 222 miljoen euro, bij een brutomarge die gedaald is van 5,9 procent naar 4,7 tot 4,9 procent. 

Zalando kijkt terug op met name een sterk slot van het jaar, zegt co-ceo Rubin Ritter. In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op ongeveer 1,3 miljard euro. De ebit bedroeg 107 tot 120 miljoen euro bij een marge van tussen de 8,1 en 8,9 procent. “We hebben in 2017 onze belofte van winstgevende groei waargemaakt”, aldus Ritter. Hij verwacht die koers dit jaar en daarna door te zetten, gesteund door aanhoudende investeringen. Door hoge investeringen stond de etailer in het derde kwartaal nog vijf miljoen euro in het rood.

Zalando maakte vorige week bekend dit jaar nieuwe winkels te openen in Hamburg en Leipzig. Daarmee brengt de moderetailer zijn totaal aantal outlets op vijf. Hoewel de behoefte aan fysieke vestigingen naar eigen zeggen steeds groter wordt, blijft de focus liggen op het online platform.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends