De kledingzaak van de toekomst volgens American Eagle

De kledingzaak van de toekomst volgens American Eagle

Geen winkel, maar een studio. Inclusief gratis wasserette, bar en werkruimte voor het eigen social media-team. American Eagle pakt het in New York helemaal anders aan. 

De nieuwe vestiging van American Eagle opende eind vorig jaar zijn deuren aan Union Square. De kledingketen greep zijn veertigste verjaardag aan om een blik op de toekomst te werpen. AE Studio moet een platform voor samenwerking tussen de Amerikaanse retailer en zijn klanten zijn. Bezoekers kunnen onder meer jeans een persoonlijke tintje geven in de zogenoemde Maker’s Shop op de eerste verdieping.

Verder is de studio voorzien van een hoek met wasmachines, waar studenten gratis een wasje kunnen draaien. Terwijl ze wachten, kunnen ze studeren of met vrienden een drankje doen in de bar van de studio. Ook is er zitruimte met uitzicht op Union Square.

Misschien wel het meest opvallende onderdeel van de studio is de werkruimte van het social media-team van American Eagle. Midden in het pand is een kantoortje ingericht om een directe dialoog mogelijk te maken tussen het merk en zijn klanten. Het stelt het social media-team in staat realtime content te creëren en ‘een vinger op de pols’ van het merk te houden.

American Eagle heeft verder ruimte ingericht voor samenwerkingen met nieuwe merken, opkomende ontwerpers en artiesten. Bezoekers kunnen de capsule collecties passen in hokjes, die voorzien zijn van iPads.  Het community focused design is afkomstig van ontwerpbureau Checkland Kindleysides, dat de opdracht had gekregen een ruimte te creëren waar klanten langer verblijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!