IKEA werkt aan nieuw bouwplan voor veertiende winkel

IKEA werkt aan nieuw bouwplan voor veertiende winkel

IKEA heeft eind december de bouwgrond voor zijn winkel in Leiderdorp officieel overhandigd gekregen van de gemeente. De Zweedse meubelketen wil dit jaar met een nieuw bouwplan komen, meldt property & expansion manager Egbert Dijkstra tegen het Leiderdorps Weekblad.

IKEA heeft al zo’n tien jaar het voornemen om een nieuw woonwarenhuis in Leiderdorp te openen. Door verschillende bezwaarprocedures waren alle vergunningen pas in 2012 op orde, maar toen kon IKEA niet meer uit de voeten met het gedateerde bouwplan. Omdat een nieuw plan gepaard zou gaan met weer een vergunningentraject, hield de retailer lange tijd de boot af.

Vorig jaar meldde de retailer nog dat er geen winkelformat is ontwikkeld of gekozen voor de veertiende vestiging in ons land. Met de overdracht van de grond is volgens Dijkstra nu een belangrijkste stap genomen. “Als eigenaar van de bouwgrond zeggen we toe ons tot het uiterste te zullen inspannen om in de loop van 2018 met het plan voor een toekomstbestendig woonwarenhuis te komen.”

IKEA-ceo Jesper Brodin liet eind november nog weten dat de retailer voor nieuwe vestigingen vooral op de stadscentra focust. “Daar liggen de kansen, want we zitten er nu voornamelijk buiten”, zei hij. De Zweedse keten opende recent nog een tijdelijke cadeauwinkel in het centrum van Utrecht, terwijl nu een pop-up store geopend is in de binnenstad van Brussel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!