Kiko Milano sluit bijna alle winkels in Amerika

Kiko Milano sluit bijna alle winkels in Amerika

De Amerikaanse tak van Kiko Milano heeft een zogenoemde Chapter 11-procedure aangevraagd. De cosmeticaketen moet daarmee worden beschermd tegen een faillissement, terwijl er een grootschalige reorganisatie wordt doorgevoerd.

De omzet van Kiko Milano blijkt onvoldoende om de kosten te dekken. Vorig jaar is nog geprobeerd om met verschillende pandeigenaren tot lagere huurprijzen te komen, maar dat bood geen soelaas. Het bedrijf wil nu voor het eind van volgende maand liefst 24 van de 29 vestigingen in de Verenigde Staten sluiten. Dat blijkt uit de aanvraag bij de rechtbank van Delaware, die door ceo Frank Furlan is ingediend.

Kiko Milano is in het land vooral in winkelcentra gevestigd, die naar eigen zeggen met teruglopende bezoekersaantallen kampen. De retailer is alleen actief in het oosten van het land, in steden als New York, Philadelphia en Washington. Verder worden de producten via een eigen webwinkel en Amazon verkocht. Zo is Kiko Milano sinds deze zomer verbonden aan de abonnementsdienst Amazon Prime.

De online omzet is volgens Furlan het afgelopen jaar met dubbele cijfers gegroeid. In het nieuwe plan van de winkelketen komt de focus op de vijf overgebleven winkels te liggen, evenals op de eigen webwinkel en samenwerking met Amazon.

De problemen bij de Amerikaanse tak van Kiko Milano staan in schril contrast met de opmars in de rest van de wereld. Zo zijn er in Nederland in drie jaar tijd 21 winkels geopend. Het bedrijf is in handen van de Italiaanse Percassi Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!