C&A-topman: 'We staan voor belangrijke fase in onze geschiedenis'

C&A-topman: 'We staan voor belangrijke fase in onze geschiedenis'

Alain Caparros bevestigt in een brief aan medewerkers van C&A dat er wordt gesproken met buitenlandse investeerders. “We staan voor een belangrijke fase in de geschiedenis van ons bedrijf en ik ben blij dat ik dit pad met u kan bewandelen”, schrijft de topman volgens Die Welt.

Het is niet gebruikelijk dat C&A zich in een interne brief tot zijn medewerkers richt. De modeketen voelt zich daartoe geroepen, nadat er afgelopen week geruchten opdoken over een mogelijke verkoop aan Chinese investeerders. 

In de brief laat Caparros weten te zoeken naar mogelijke samenwerkingen en externe investeringen, zoals eerder al door de retailer naar de media werd gecommuniceerd. Er wordt gekeken naar manieren om ‘te groeien in belangrijke markten zoals China, maar ook in de digitale en opkomende markten’. Een Chinese partner zou C&A kunnen helpen bij de expansie in het land. Nu heeft de modeketen er nog zo’n tachtig filialen. “Dat is in een markt met bijna 1,4 miljard mensen veel te weinig”, klinkt het volgens Die Welt bij C&A.

Mocht C&A inderdaad investeringen van buitenaf krijgen, dan zou dat voor het eerst in zijn ruim 175-jarige bestaan zijn. Sinds vorig jaar heeft de modeketen in Caparros al een topman van buitenaf. De Duitser kwam over van REWE Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!