Ook Rotterdam krijgt Foodhallen

Ook Rotterdam krijgt Foodhallen

In Rotterdam opent komende zomer een vestiging van de Foodhallen. “Het loopt heel erg goed in Amsterdam en we willen meer”, zegt mede-eigenaar Chong Chu in het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse Foodhallen komt in het monumentale voormalige Pakhuismeesteren-gebouwd op de Kop van Zuid. Chu is op zoek naar vijftien horeca-ondernemers die een stand willen huren. De Foodhallen worden volgens de eigenaar geen kopie van die in Amsterdam. “Ze moeten een afspiegeling worden van Rotterdam, de karakteristieken van de stad moet je terug zien bij de ondernemers en het aanbod.” 

Rotterdam heeft met Fenix Food Factory al sinds 2014 een foodhal, terwijl ook de Markthal een groot horeca-aanbod heeft. Toch is er volgens Chu nog plaats voor de Foodhallen. “Ze kunnen heel goed naast elkaar bestaan, omdat we een ander segment bedienen.” Zo omschrijft hij Fenix Food Factory als ‘rauw en puur’. “Wij mikken op een andere manier van eten.” De Markthal is daarentegen meer gericht op winkelen, terwijl bij de Foodhallen consumptie ter plaatse centraal staat. 

Vorig jaar openden onder meer twee nieuwe foodhallen in Den Haag, terwijl ook in Breda en Groningen aan een dergelijk concept wordt gewerkt. Tony Wijntuin waarschuwde vorig jaar in RetailTrends nog voor ‘foodhalmoeheid’. Na de opening van de Amsterdamse Foodhallen in 2014 volgden nog zo’n tien vergelijkbare concepten in ons land.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 23 jan, 15:55

Ik zie dit met enige verbazing aan. Volgens mij is ons land vergeven van plekken waar je kunt eten, en als het aan Jumbo ligt, komen daar binnenkort honderden supermarkten bij. Blijkbaar is iedereen bang de 'goldrush' te missen, maar, naast het benodigde huishoudgeld, wie moet dit allemaal gaan opeten? Of verlaten we onze eigen keukens?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!