In Rotterdam opent komende zomer een vestiging van de Foodhallen. “Het loopt heel erg goed in Amsterdam en we willen meer”, zegt mede-eigenaar Chong Chu in het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse Foodhallen komt in het monumentale voormalige Pakhuismeesteren-gebouwd op de Kop van Zuid. Chu is op zoek naar vijftien horeca-ondernemers die een stand willen huren. De Foodhallen worden volgens de eigenaar geen kopie van die in Amsterdam. “Ze moeten een afspiegeling worden van Rotterdam, de karakteristieken van de stad moet je terug zien bij de ondernemers en het aanbod.” 

Rotterdam heeft met Fenix Food Factory al sinds 2014 een foodhal, terwijl ook de Markthal een groot horeca-aanbod heeft. Toch is er volgens Chu nog plaats voor de Foodhallen. “Ze kunnen heel goed naast elkaar bestaan, omdat we een ander segment bedienen.” Zo omschrijft hij Fenix Food Factory als ‘rauw en puur’. “Wij mikken op een andere manier van eten.” De Markthal is daarentegen meer gericht op winkelen, terwijl bij de Foodhallen consumptie ter plaatse centraal staat. 

Vorig jaar openden onder meer twee nieuwe foodhallen in Den Haag, terwijl ook in Breda en Groningen aan een dergelijk concept wordt gewerkt. Tony Wijntuin waarschuwde vorig jaar in RetailTrends nog voor ‘foodhalmoeheid’. Na de opening van de Amsterdamse Foodhallen in 2014 volgden nog zo’n tien vergelijkbare concepten in ons land.