Cheese Company verliest rechtszaak en moet dicht

Cheese Company verliest rechtszaak en moet dicht

Cheese Company moet zijn zaak op het Damrak in Amsterdam sluiten. De kaaswinkel heeft een zaak tegen de gemeente verloren, zo blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

De gemeente besloot begin oktober geen nieuwe winkels meer toe te staan die alleen op toeristen en dagjesmensen zijn gericht. Een maand later opende Cheese Company de deuren van zijn vijfde winkel in Amsterdam. De retailer vindt dat het verbod niet voor hen mag gelden, onder meer omdat al weken eerder een huurcontract voor vijftien jaar was afgesloten.

De rechter oordeelt nu dat de winkel pas na het voorbereidingsbesluit van de gemeente is aangepast. Daarbij richt Cheese Company zich met reclameteksten als ‘all our cheeses are ready to fly’, forse prijzen en weinig focus op klantbinding nadrukkelijk op dagjesmensen en toeristen. De retailer mag op het Damrak wel een winkel exploiteren die niet specifiek op deze groep is gericht.

Eigenaar Quirijn Kolff noemt de uitspraak in de Volkskrant ‘erg vervelend’. “Als ik had geweten dat het blokkeringsbesluit zou worden genomen, had ik nooit al die investeringen gedaan.” De gemeente Amsterdam zegt nu door te kunnen gaan met het ‘beschermen van de stad en haar bewoners tegen het groeiend massatoerisme’. Alle toeristenwinkels die na 6 oktober zijn geopend, mogen worden gesloten.

Reacties 1


David Kellerman 24 jan, 10:28

Dit is meer dan goed nieuws. 4 jaar gewoond op de Warmoesstraat en inmiddels verhuisd, omdat de buurt (al veel eerder voordat ik er woonde) meer en meer gefocust was op dagjesmensen, ipv mensen die er woonde. Na de zoveelste kebabzaak, prullaria of kaaswinkel, is dit welkom nieuws.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!