Doorstart voor verlieslatend huurplatform Zoef.com

Doorstart voor verlieslatend huurplatform Zoef.com

Het failliete huurplatform Zoef.com krijgt voor 32 duizend euro een tweede leven. Alle immateriële activa en activiteiten van Zoef.com zijn uit de boedel overgenomen, meldt curator Derk van Geel in zijn faillissementsverslag.

Zoef.com, dat onder meer party-, horeca-, video- en audiospullen verhuurt, werd eind december failliet verklaard. De verliezen bij het platform liepen steeds verder op. Tot aan het faillissement stond Zoef.com in 2017 voor bijna zes ton in het rood. De omzet kwam niet verder dan 127 duizend euro.

Zoef.com haalde een jaar terug nog 1,4 miljoen euro aan investeringen op. Oprichter en ceo Niels Duijvestijn heeft aan de curator laten weten dat er medio oktober extra kapitaal nodig was voor de ontwikkeling van de website. Hoewel in een eerder stadium daarvoor met de aandeelhouders zou zijn gesproken, bleek er één niet bereid geld over te maken. Andere aandeelhouders weigerden vervolgens ook een tweede kapitaalinjectie te doen, waardoor er een liquiditeitstekort ontstond.

Wie de nieuwe eigenaar van Zoef.com is, maakt de curator niet bekend. Wel blijkt uit zijn verslag dat er vijf partijen een bod op het huurplatform hebben uitgebracht. Onderhandelingen met twee serieuze gegadigden hebben vervolgens tot het finaal bod van 32 duizend euro geleid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!