Premier Mark Rutte heeft Nederland aangeprezen in een gesprek met Alibaba-topman Jack Ma. Hij hoopt dat ons land wordt meegenomen in eventuele uitbreidingsplannen van het Chinese concern in Europa, schrijft De Financiële Telegraaf.

Rutte zei onder de indruk te zijn van het succes van de e-commercegigant. “Het is interessant om van Alibaba te horen dat zij een omzet hebben waarmee ze de 21ste economie van de wereld zijn”, aldus de premier. Met het huidige groeitempo zouden ze daarmee de Nederlandse economie binnen enkele jaren voorbij zijn. Rutte heeft tijdens het World Economic Forum met diverse internationale bedrijven gesproken, maar wil niet specifiek ingaan op de plannen van Alibaba. Wel zegt hij dat hij bedrijven die hier nog niet actief zijn, gevraagd heeft of ze zich in Nederland willen vestigen.

Alibaba opende in 2016 een kantoor in Amsterdam, met het doel via Nederland producten uit de Benelux te verkopen op de Chinese markt. Het Chinese e-commerceconcern staat daarbij onder leiding van Roland Palmer. Nederland is volgens hem wereldwijd een van de snelst groeiende markten van Alibaba’s platform AliExpress, waarmee het mogelijk is producten vanuit China naar Nederland te verschepen.