Muji opent eerste eigen hotel

De Japanse retailer Muji heeft deze maand in Shenzhen zijn eerste eigen hotel geopend. Naast 79 hotelkamers beschikt het pand ook over een van de grootste winkels van Muji in China.

Het hotel is ingericht met de eigen collectie meubels en huishoudartikelen. De kamers bevinden zich op de vierde, vijfde en zesde verdieping van het pand. Op de twee verdiepingen eronder is de winkel van Muji te vinden. Op ruim 1700 vierkante meter worden onder meer reisartikelen, meubels, voedsel, kleding en cosmetica verkocht. Ook worden er workshops en andere events gehouden.

Het hotel beschikt verder over een eigen restaurant, waar maaltijden met lokale ingrediënten worden bereid. Een deel van het servies is in de winkel van Muji te koop. Het hotel heeft verder een bibliotheek, fitnessruimte en drie vergaderruimtes.

Muji opent in maart in Beijing zijn tweede hotel. Voor een jaar later staat de opening in Tokio op de planning. Daar komt het hotel boven de nieuwe flagshipstore in Ginza.

Muji volgt met de introductie van een eigen hotelketen onder meer het voorbeeld van IKEA, dat onder de naam Moxy actief is. Rivièra Maison-oprichter Henk Teunissen noemde een eigen hotel eerder 'niet ondenkbaar'. De Nederlandse keten helpt nu al bij het inrichten van hotels.

Bekijk het hotel van Muji op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!