Victor van Nieuwenhuizen weg bij Sissy-Boy

Victor van Nieuwenhuizen weg bij Sissy-Boy

Victor van Nieuwenhuizen stapt dit voorjaar op als ceo van modeketen Sissy-Boy. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Jop Pollmann, die al ceo van eigenaar Brand Retail Group is.

Ook financieel topman Rogier Wijnhoven vertrekt bij Sissy-Boy. Beide directeuren waren sinds 2012 bij de modeketen betrokken, nadat investeerder Varova de aandelen overnam van de overleden oprichter Michael Smit. De retailer heeft sindsdien naar eigen zeggen ‘een grote transformatie’ doorgemaakt, waarbij het assortiment en de winkels een metamorfose hebben ondergaan. Ook is de omzet in vijf jaar tijd ruim verdubbeld. Eind vorig jaar verkocht Varova, dat werd omgedoopt tot Brand Retail Group, de keten samen met Open32 en Tumble 'N Dry aan Standard Investments. 

De beslissing bij Sissy-Boy te vertrekken is een persoonlijke, zegt Van Nieuwenhuizen. “Na vijf jaar is de tijd aangebroken om verder te gaan.” Voor zijn aantreden bij Sissy-Boy bekleedde hij onder meer directiefuncties bij CoolCat, Suitsupply en Promiss. Zowel hij als Wijnhoven blijven als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf.

Varova nam afscheid van zijn modeportfolio omdat verschillende merken niet snel genoeg zouden groeien. Standard Investments nam de drie sterkste formules over, terwijl voor de overige kledingmerken afzonderlijk kopers worden gezocht. Door de transactie is afscheid genomen van het grootste deel van Varova’s hoofdkantoor, wat enkele tientallen banen kost. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends