DA vervangt directeur, Bruijniks president-commissaris

Lisette Havermans vervangt Jos Jongstra als algemeen directeur van Nederlandse Drogisterij Service. Zij staat daarmee aan het hoofd van de nieuwe organisatie die ontstaan is na de fusie tussen DA en D.I.O.

D.I.O.-topman Jongstra, van wie het oorspronkelijk de bedoeling was dat hij het fusiebedrijf zou gaan leiden, krijgt binnen de nieuwe directiesamenstelling de verantwoordelijkheid voor de portefeuille ‘ondernemersrelaties’ en de ontwikkeling van de franchiseportfolio. Walborgh Kieskamp, die anderhalf jaar geleden tot formuledirecteur DA werd benoemd, verlaat de organisatie.

Havermans is al sinds 2010 in dienst bij het overkoepelende Mosadex Groep, als managing director van serviceorganisaties ApotheekZorg en Care4Pharma. Eerder was ze commercieel directeur bij Lloyds Apotheken, dat nu Benu heet. Haar benoeming moet ‘versneld en concreet synergie bewerkstelligen tussen DA, D.I.O., Holland Pharma en moederbedrijf Mosadex Groep’, zo klinkt het.

Naast de directiewijziging heeft Mosadex Groep besloten een raad van commissarissen in te stellen. Voorzitter daarvan is voormalig Euretco-topman Harry Bruijniks. Met de rvc wil het drogisterijconcern ‘het integratieproces en de synergie’ binnen het bedrijf versnellen.

DA en D.I.O. zijn samen goed voor zo’n vierhonderd zelfstandige drogisterijen in Nederland. In oktober werd bekendgemaakt dat alle winkels onder de vlag van DA verdergaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!