'Koopzondag waait over naar Bijbelgordel'

'Koopzondag waait over naar Bijbelgordel'

D66 wil het vrijstellen van koopzondagen tot het thema van de komende gemeenteraadsverkiezingen maken. “Wij willen de verplichte zondagsrust afbreken, totdat er misschien nog maar een verdwaald dorpje overblijft dat dapper weerstand biedt”, aldus Kamerlid Jan Paternotte in De Stentor.

In verschillende gemeenten in onder meer het oosten van Nederland mogen winkeliers nooit op zondag open. Gemeenten buiten de bible belt zijn allang om, zegt D66-lijsttrekker Martin Pijnenburg in de gemeente Harderwijk. “Die hebben iedere zondag koopzondag, of enkele per jaar. De ontzuiling gaat rond de Bijbelgordel veel langzamer, maar is er wel degelijk.” Hij spreekt van ‘een strijd tussen vrijheid en christelijke waarden’. “Wij willen de vrijheid geven aan de winkelier en de consument, om op zondag te doen  wat hij of zij wil.”

Paternotte zei eerder al dat het afgelopen moest zijn met ‘de gekkigheid’ van verplichte zondagssluiting. Zo wees hij erop dat mensen in sommige plaatsen naar andere gemeenten moesten rijden om op kerstavond inkopen te doen. Coalitiegenoot ChristenUnie vindt dat gemeenten zelf moeten kunnen bepalen of koopzondagen wel of niet worden toegestaan.

Reacties 1


Peter Jansen 5 feb, 13:12

Jan Paternotte... De man die niet de Slimste Mens bleek te zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!